ganduri · new business · timp liber

Blind Date – Inedit concert în întuneric

Am scris mai rar pe acest blog din multe motive. Unul dintre acestea este că mi-am propus ca pe iexplore.ro să adun mai mult conținut de calitate, nu scriind eu despre ce îmi place, caum se întâmplă de obicei în blogging, ci să las oameni care sunt speciali să vorbească despre ei, despre ceea ce fac ei mai bine și mai frumos.


Mi-am dorit să invit oameni ale căror valori și a căror bucurie de a face și crea ne fac viața mai frumoasă și ne inspiră.

De ceva vreme mă urmărește ideea cum ar fi să asculți muzică în întuneric, dacă am asculta sunetul diferit, mai profund, prin simplul fapt că nu există un stimul vizual. Această întrebare mi-a apărut în urma unui experiment propriu.

Am început să mă documentez care ar fi efectul  muzicii ascultate în întuneric și ce ar implica un concert susținut astfel. Așa am ajuns la Cesare Picco, un pianist și compozitor italian care experimentează și creează  continuu.

Cesare  suține concerte în întuneric încă din 2009, sub denumirea de Blind Date,  iar conceptul a prins la un anumit public și continuă.  Am ascultat fragmente din concertele sale, am văzut documentarele despre realizarea concertului pe Youtube. Chiar am vrut să merg în Italia să ascult și văd un astfel de concert.

Până la urmă i-am scris lui Cesare dacă ar dori să îmi răspundă la niște întrebări pentru iexplore.ro, gândind că tot ce mă așteaptă este un refuz și nu am ce pierde. Ei bine, succesul este pentru cei îndrăzneți, iar Cesare Picco a fost de acord.  I-am trimis întrebările, iar răspunsurile au fost o încântare. Am descoperit un artist talentat, pentru care pianul, muzica este experiență continuă, bucurie continuă.  Am aflat călătoria în lumea concertelor în întuneric, Blind Date, decoperind lumea creației. Pe măsură ce scriam răspunsurile, mă luminam. Concertul în întuneric și creatorul său aduce senitătate ascultătorului.

 

Vă invit să îl cunoașteți pe Cesare Picco și să îi ascultați muzica!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s