pe contrasens

Avantajele si dezavatajele calatoriei pe doua roti

A venit vremea bună şi e bucurie mare că mi-am putut scoate motocicleta la plimbare. În cele câteva zile de vreme bună m-am bucurat de motoreta mea, de timpul mai scurt petrecut în trafic, de motoretă ca atare. Totuşi, să mergi cu motocicleta, mai ales când tu eşti mică, motocicleta e mică, nu e doar glamour.  Am văzut o schimbare majoră, pe care o apreciez, în atenţia şoferilor când vine vorba despre motociclişti în trafic. Poate fiindcă motocicliştii sunt din ce în ce mai numeroşi şi mulţi şoferi, chiar dacă nu au moto, poate au un prieten sau o rudă care are şi sunt mai grijulii. Totuşi, libertatea pe care ţi-o dă motocicleta, senzaţia faină pe care o ai când o conduci, vine la pachete cu alte chestii, mai urâţele.

O singură zi, mai multe întâmplări:

1. Dimineaţa în trafic, prima la semafor. În dreapta mea, din o utilitară de marfă nea râde-brânza-a prost îmi scutură scrumul în cap.  Ce faci prietene? Îmi dai foc? în loc să îşi ceară scuze,  mai scutură ostentativ direcţionând scrumul spre mine. Pentru că şi-o merita şi clar o înţelegea, i-am tras o vorbă de bine, ca la autobază. Am fost răzbunată deplin pe când eu mă depărtam frumuşel, în timp ce el abia pornea trocariciu.  Mă gândeam în urmă că unui ciclist, i-ar fi scrumat direct în cap.

2. Seara în drum spre casă, dau să fac dreapta. Am oprit la trecerea de pietoni, unde traversa o doamnă şi nepoţica de vreo doi-trei anişori.  Un tip, conducând o maşină mare, de familie, dădea cu spatele să parcheze pe trotuar. Cum nu părea să observe copil de pe trecere îl claxonez să îl atenţionez. Opreşte, cât să mă înjure, dar între timp pietonii traversaseră. I-am spus că era să o facă de oaie, mai grav decât îşi imagina.  Tipul avea în maşină o fetiţă de vârstă similară celeie care traversa strada.

Faze de genul acesta  se petrec  de nenumărate ori în cursul unei zile de călător pe două roţi, fie că e ciclist, motociclist sau scuterist. Eu am dat doar doua exemple, cum s-ar zice, în sculare şi în culcare. există avantaje şi dezavantaje în călătoria pe două roţi, după cum există avantaje şi dezavantaje la  şofatul maşinii. Dar înainte de toate, e plăcerea cu care conduci oricare dintre ele, fie maşină, fie moto.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s