ganduri · Uncategorized

Tema zilei – accidente si trafic

Dacia s-a stricat din cauza caldurii si a mersului bara la baraDe fapt nu este vorba despre tema zilei, ci de o tema generală în României. Aşa- numitele beizadele moderne beau pana nu mai realizeaza unde se afla si comit stricaciuni. Sau mai rau: lasa in urma victime. Graba, neatentia sau nervozitatea la volan provoaca accidente care provoaca morti, victime si drept pagube colaterale cartiere intregi blocate din cauza traficului deviat pe niste strazi oricum insuficient de drepte, de asfaltate, de largi sau de civilizat parcurse de catre soferii romani. In urma acestui discurs v-ati dat seama ca aglomeratia, traficul, m-a „traumatizat ” si pe mine.

aglomeratie pe Splaiul Unirii, unde a fost redirectionat de catre politist traficul 

ieri in urma accidentelui de pe Vitan- Barzesti, de fapt , in urma devierilor de trafic si a congestiei provocata de inchiderea soselei cu pricina, am petrecut mai mult de doua ore in trafic. Timpul pierdut, benzina consumata, o doza de nedumerire a cauzei aglomeratiei, numultumirea de a te afla prins ca intr-o capcana intr-o mare de masini mi-au  provocat un mare disconfort. Am intuit ca este vorba despre un accident inainte de a vedea masina politiei blocand accesul pe Vitan Barzesti spre Sfantul Ioan, era singurul lucru care putea cauza asta. Cu exceptia unor obraji-grosi care au tot forfetat si schimbat inutil benzi, lumea a fost calma. De fapt ce mai putea face pana la urma?! Recunosc  ca in sine-mi mi-a aparut intrebarea  „cum tocmai astazi nu am mers cu motocicleta?”

Dupa ce te resemnezi ca ai ocolit semnificativ, dupa ce ai oftat vazand ca viteza medie a scazut la 1 km /h, ca toate camioanele si tirurile se aventurara spre oras din lipsaunui drum alternativ,   incepi sa te uiti in jur, la colegii de trafic. Unii sunt suparati. Altii sunt tristi. Domnul din spatele meu era oboisit -resemnat. Un sofer de camion aflat pe banda alaturata aprindea tigara de la tigara, semn al nervozitatii. O doamna vorbea incontinuu la telefon agitandu-se excesiv. O masina a unei societati de constructii inainta cu portiera deschisa pentru ca membrul echipei aflat pe locul din spate al papucului sa se racoreasca. O familie roia nemultumita in jurul unei Dacii vechi, ramasa in pana de la mersul bara la bara pe o asemenea caldura. Ajunsi pe Vacaresti, linia de tramvai devenise o noua cale de rulare pentru autoturisme, grobiam chiar au invadat linia incat tramvaiul nu mai avea pe unde circula. Soferi grabiti reinventau reguli de circulatie si depaseau coloana pe contrasens. Acestea sunt instantanee din traficul de ieri. Acestea sunt instantanee de trafic bucurestean in general.  Acestea sunt instantanee care conduc spre alte accidente si alte cozi interminabile in trafic. Cu siguranta, in alta parte a capitalei masinile se tarau din cauza  lucrarilor de asfaltare care progreseaza ca melcul.

Vacaresti, la aproximativ 2 km de accident, traficul e bulversat

Realizez ca traficul ne reprezinta. Traficul- aglomerat, stresant arata stare natiunii, stare mentala, sociala a oamenilor de la noi si invers: traficul este o consecinta a starii sociale a natiunii.

Anunțuri

Un gând despre „Tema zilei – accidente si trafic

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s