ganduri · Uncategorized · utile

Noua duda: sofatul ecologic

Am citit ca la examenele auto se va tine cont de sofatul ecologic. Mi se pare o mega duda in conditiile in care se circula in Romania in general si, in special, pentru niste invatacei care sustin un examen.

Stiu din propria experienta ca dupa ce termini scoala de soferi de abia ai abc-ul, nu stiu cum poti sa te gandesti la noxe in timp ce manevra covrigului de abia este deslusita. Daca este. Este evident ca niciunul dintre cei care de abia a absolvit cursurile auto nu va calca acceleratia pana la capat. Daca tot le taie din puncte pentru ca elimina noxe, ar putea sa le dea un punct in plus cand opresc motorul, o masina oprita insumand 0 noxe. Sau cand la fiecare semafor ar rasuci cheia in contact, cu acelasi efect,0 noxe. Pentru cei care au oprit masina de la prima sincronizare  (de fapt, nesincronizare) a pedelalor sa primeasca de-a gata permisul, fiindca acestia nu vor polua niciodata.

Acum, gluma-i gluma, dar este dificil,  in stilul actual de educatie auto, sa acumulezi aceste lucruri, pe langa sofatul de baza. Oricum,  sa conduci pentru viitor, pe drumuri de lumea a doua- a treia, nu poate fi decat o nascocire romaneasca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s