Uncategorized

Inca un mall

Citeam in Ziarul Financiar ca pe 25 februarie se va deschide Sun Plaza, cel mai mare mall din Bucuresti. Personal, nu prea sunt incantata de veste. De fapt sunt afectata.

De o viata locuiesc in cartierul muncitoresc Berceni. Un cartier aglomerat, cu blocuri inghesuite, cu masini parcate aiurea… Intr-un cuvant: aglomerat. Varianta de a iesi spre centrul Bucurestiului este Calea Vacaresti, care va gazdui marele Mall. De cand lucrarile se precipita la Sun Plaza, soseaua s-a gaurit, s-a ingustat din cauza a doua peroane pentru viitoare statii de tramvai, s-a sugrumat traficul. Seara trecuta am vazut ca s-a montat inca un semafor pe soseaua Oltenitei.Toate bune, cozi in trafic, nesfarsite!

La intersectia Oltenitei cu Vacaresti e de multa vreme „La Castani”, un targ cu turcisme, chinezisme, fleacuri, ace, brice si carice pentru locuitorii muncitori ai cartierului.Nu stiu daca vechiul targ a fost daramat, mutat sau alte cele, dar langa sau  in locul „La Castani”  dinspre soseaua principala se vede  acum o cladire, de tip birouri (pe gustul meu cam   comunista). Este de asteptat ca „poporanii” sa isi adapteze bugetul de shoping acestui mall minunat, iar daca nu se pot adapta, doar sa inghita in sec. De fapt, se poate intampla altceva. Atata timp cat cumparatorul de Berceni era obisnuit sa cumpere lucrurir ieftine din acelasi loc, acum mall ul poate deveni un loc de rendez vous, de promenada si de uitat in vitrine ca la muzeu si mai putin de shopping.

Anunțuri

4 gânduri despre „Inca un mall

  1. Tu locuieşti acolo şi ştii mai bine dacă e bun un nou mall sau nu, dar părerea mea e că nu poate fi rău un loc la ăla dpdv al locurilor de muncă. Gâdeşte-te că mulţi oameni vor avea de lucru după ce vă deschideţi mallul ăla.

  2. Recunosc, am fost subiectiva. Am vorbit din punctul meu de vedere, cum „ma afecteaza” ca locuitor al zonei. Este adevarat ca se vor creea locuri de munca si trebuie sa admit ca exista chiar un centru de recrutare la Cora Sun Plaza. Tot atat de adevarat este ca mi-ar placea sa vad locuri de munca in zone mai productive decat mallurile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s