Politica

De ce Bucuresti?

Ieri un prieten mi-a pus o intrebare : de ce se tine Summitul NATO la Bucuresti. Mi-am dat seama ca toata lumea a vorbit despre masurile de siguranta, despre strategii tactice, despre masinile din coloana oficiala, despre strazi inchise, dar nimeni nu a vorbit de ce a fost ales Bucurestiul pentru cel mai grandios Summit si mai ales cu ce se va alege Romania dupa acest eveniment. Costurile vor fi uriase, totusi ce roade vom culege?

I-am balbait ceva despre vizibilitatea Romaniei. Incercam sa explic ca Romania va fi vazuta ca locul unde se iau decizii importante, nu tara din care a venit Mailat sau din care pornesc vanatorii de lebede din parc.

Nu sunt convinsa de raspunsul meu, dar ar putea intr-adevar ajuta imaginea Romaniei. Aceasta in cazul in care nu vor veni jurnalisti straini, chititi pe picanterii, jurnalisti care vor vedea ca cea mai importanta stire gaura din mijlocul strazii, cainele vagabond care face pisu pe roata vreunei masini oficiale sau aglomeratia care se va crea in mod inevitabil. Pana la urma mai e putin. Vom trai si vom vedea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s