Uncategorized

Povestea lui Aer Curat si Guvernu’ Opintitu’

Am rezolvat toate problemele de mediu din Romania . Copsa Mica a devenit un oras verde, o oaza a florei nationale. Au inceput sa creasca flori exotice, specii rare de orhidee si-au deschis petalele catre soare…

Dunarea  aluneca atat  limpede,  incat vezi pietrele de pe fundul fluviului si pestii care se zbenguie in voie, la fel toate apele de pe meleagurile mioritice … La Rosia Montana curg valuri de aur, oamenii sunt prosperi si multumiti fiindca aduna bogatia in palme…

Firmele de salubrizare spala soselele cu detergent, iar romanii au devenit civilizati si sorteaza gunoiul

Stop! Este ridicol! Asta era un vis frumos si nu cred ca  este al meu, ci al guvernantilor care au rezolvat toate problemele de mediu si au instaurat taxa auto sau biroul pe noxe…. Oare asa este? Considerand noul mod de calcul al taxei am putea spune ca este o taxa de taxa, nicidecum de mediu.

Povestea incepea cu o Sulfina care se ofilea de plictiseala in fruntea ministerului pe care il conducea. S-a scuturat o data, s-a plecat de doua ori, a mai vorbit cu un prim ministru care era dealer auto, profitor de curte frantuza. Asa au cazut de acord sa mai planteze o taxa in bugetul gaurit al romanilor de rand. Pe atunci, Sulfina se alinia frumos cu seful ei, in randul protectorilor bunei guvernari, am vrut sa spun, mediului. Zis si facut. Au introdus taxa de mediu, care de fapt era o taxa auto, care pana la urma era un bir fanariot.

A mai trecut timp, Sulfina a fost scoasa din rasadul de la Mediu, prietenul UE s-a sesizat ca birul e pentru unii muma, pentru altii ciuma si si le-a bagat sefilor din Curtea de la Victoria o “sapa” in coaste sa “tunda” birul.

Taricica, prim ministru full time si dealer auto prin corespondenta, s- a opintit cat a putut de tare. Asta sub masca patriotismului, ca deh, nu poate sa transforme Romania in groapa de gunoi a Europei. Ar fi trebuit sa va aplaudam , domn’ pri’ministru. Numa’ ca  in timpul asta, in spiritual bunei colaborari cu statele pretene UE negociati sa aduceti jegul din Napoli la noi. Slava Domnului ca v-a venit gandul al’ bun pana la urma!

Noul Sef de la mediu si cel de la finante , tzancul Korodi si secularul Varujan, au cazut de acord si incondeiat o lege prin care poluarea  era considerate in functie de durata de viata a autoturismului (cum de nu s-au gandit sa aplice si taxa de mediu la carute, in functie de varsta calului? Ceva de genul, calul mai are de trait trei ani, se mai balega inca nu stiu cate kg. Pardon de expresie ). Ideea  a fost aplaudata de prietenul UE, numai ca il lovea la portofel pe roman. Mai mult decat atat, lovea tocmai mediul, pe care trebuia sa il protejam.

Maselor nemultumite, media, care au mancat un subiect bun prin taxa  auto, s-au alaturat partidele opozante. Multe la numar.  Pana si Sulfina, care crescuse prima taxa, s-a raliat nemultumitilor.  O fi gandit ca  “daca toti sunt impotriva, ma opun si eu”, doar e gratis!.

Opozantii cei mai de seama, pedeleii au semnat o motiune pe care au vrut sa o treaca prin parlament. Finul Olteanu, seful de la deputati,  aflat in cumetrie cu seful cel de la Victoria, a respins petitia.

PDL Lapusneanu a declarat ca  saptamana viitoare se va intoarce si va propi pe multiJ

Povestea continua….

Un gând despre „Povestea lui Aer Curat si Guvernu’ Opintitu’

Lasă un comentariu